بیماری های مشابه

التهاب زبانی مهاجر
التهاب زبانی مهاجر
التهاب زبان مهاجر (Migratory glossitis) یک وضعیت التهابی مزمن و عودکننده در دهان است که علت آن ناشناخته و به واسطه سیستم ایمنی ایجاد می‌شود. اگرچه زبان شایع‌ترین محل بروز این وضعیت است، اما ممکن است سایر قسمت‌های دهان را نیز تحت تأثیر قرار دهد. این بیماری ممکن است از دوران کودکی آغاز شود اما بزرگسالان را نیز مبتلا می‌کند و در زنان دو برابر بیشتر از مردان مشاهده می‌شود. التهاب زبان مهاجر در حدود ۱٪ تا ۲٪ از جمعیت دیده می‌شود و اغلب با زبان شیاردار (fissured tongue) همراه است.

سندرم ملکرسن-روزنتال
سندرم ملکرسن-روزنتال
سندرم ملکرسون-روزنتال با سه‌گانه‌ای از کیلیت گرانولوماتوز (granulomatous cheilitis)، فلج صورت (facial palsy) و زبان شیاردار (scrotal tongue) مشخص می‌شود. یکی از یافته‌های مشخصه این سندرم، تورم غشاهای مخاطی دهانی-صورتی و پوست اطراف آن است. این تورم معمولاً لب بالایی را درگیر می‌کند و به دنبال آن لب پایینی و بافت‌های اطراف دهان و چشمی را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. بیشتر بیماران ابتدا تورم متناوب و بدون علامت لب‌ها را تجربه می‌کنند که در نهایت به تورم پایدار تبدیل می‌شود. به‌ندرت، بیماران ابتدا دچار فلج صورت می‌شوند. سایر علائم عصبی و چشمی شامل سردردهای میگرنی، وزوز گوش (tinnitus)، سرگیجه، اختلالات بینایی و اشک‌ریزی بیش از حد است. درگیری عصب صورت توسط گرانولوم‌ها منجر به فلج عصب صورت می‌شود. فلج عصب صورت معمولاً یک‌طرفه است، اما درگیری دوطرفه نیز گزارش شده است.

ویروس هرپس سیمپلکس ناحیه دهانی-صورتی
ویروس هرپس سیمپلکس ناحیه دهانی-صورتی
هرپس دهانی‌صورتی (Orofacial herpes)، که به عنوان زخم‌های سرد (cold sores) یا تاول‌های تب (fever blisters) نیز شناخته می‌شود، عمدتاً توسط ویروس هرپس سیمپلکس نوع ۱ (HSV-1) ایجاد می‌شود، اما ممکن است توسط ویروس هرپس سیمپلکس نوع ۲ (HSV-2) نیز ایجاد شود. این وضعیت بسیار مسری است و از طریق تماس مستقیم یا تماس با ترشحات افراد بدون علامتی که ویروس را منتقل می‌کنند، پخش می‌شود. ابتلا در دوران کودکی از طریق تماس کودک با کودک یا بوسه والدین رایج است.

خرید اشتراک